SUPLIMENTE ALIMENTARE 16 martie 2020

Majoritatea alimentelor prezente în comerţul alimentar din prezent au suferit modificări nutriţionale şi nu mai prezintă calităţile pe care le aveau în trecut. Studiile recente arată că trei roşii din comerţ, în prezent, reprezintă calităţile unei roşii din timpurile bunicilor noştrii. Este aproape imposibil să consumăm un volum de trei ori mai mare de alimente, pentru a ne asigura necesarul nutriţional, şi din punct de vedere caloric, fiindcă odată cu înmulţirea numărului de alimente consumate creşte şi numărul de calorii ingerate şi din punct de vedere fizic deoarece corpul nostru nu poate consuma o capacitate atât de mare de alimente, dar şi, bineînţeles, din punct de vedere alimentar.

O măsură pe care o putem lua este alegerea alimentelor bio sau organice, în detrimentul alimentelor cu eticheta obişnuită, însă având în vedere că preţul acestora este de multe ori mult peste bugetul nostru, aceasta nu poate fi o soluţie pentru toate alimentele.

De aceea starea mediului nutriţional ne obligă să consumăm pe lângă alimentele obişnuite şi suplimente alimentare. Principalul motiv este acele de a suplini carenţele din alimentaţie.

Ordinea pe care noi o recomandăm, este de a consuma alimente cât mai sănătoase, pe care să le alegem cu grijă şi după ce ne informăm în prealabil, să bem o cantitate suficientă de apă, în fiecare zi, iar apoi să întărim baza alimentară cu suplimentele esenţiale.

Suplimentele alimentare se împart în:

  • Proteine pure sau sub formă de izolate proteice, hidrolizate proteice, aminoacizi şi amestecuri din acestea;
  • Lipide alimentare;
  • Fosfolipide;
  • Fibre alimentare;
  • Produse parabiotice;
  • Suplimente de vitamine;
  • Suplimente enzimatice.

Este important să ştim ce carenţe avem fiecare, şi în raport de acestea şi de stilul alimentar

ales de fiecare să ne alegem suplimentele pe care trebuie să le consumăm.

            Un deficit prezent la o mare parte din populaţie este deficitul de vitamina D, fiind important în prevenirea cancerului. De asemenea dacă stilul dumneavoastră alimentar este unul vegetarian este important să consumăm suplimente proteice şi vitamina B12 care este responsabilă de câteva funcţii esenţiale ale corpului.

            Chiar şi perioadele anului ne influenţează carenţele alimentare, în perioadele calde, spre exemplu, este important să suplimentăm alimentaţia cu minerale, care se pot pierde uşor prin transpiraţie.

            Sfatul nostru este să alegeţi cu grijă suplimentele alimentare de care aveţi nevoie şi să le consumaţi în mod regulat pentru a suplini lipsurile nutriţionale din alimentele găsite în prezent în comerţ.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.