exercitii pentru imbunatatirea sistemului imunitar
TOTUL DESPRE FITNESS 29 martie 2020

Nu mai este o noutate faptul ca activitatea fizica si sportul iti aduc numeroase beneficii pentru sanatate: incetinirea imbatranirii, reducerea stresului, controlul greutatii, imbunatatirea calitatii somnului, etc. Insa poate nu stiai ce influente au antrenamentele de fitness pentru sistemul nostru imunitar.

Exercitiile de fitness elimina bacteriile aflate in sistemul nostru respirator. Acest lucru se datoreaza faptului ca in urma unui antrenament de fitness respiram intr-un ritm mult mai alert si se elimina bateriile aflate in nas, in gat si in plamani. Practicarea exercitiilor de fitness lupta impotriva bolilor cu transmitere pe cale aeriana, eliminarea rapida a bacterilor acumulate din aer fiind prima actiune de aparare a sistemului imunitar.

In cadrul antrenamentelor de fitness se reduc hormonii de stres, cortizonul. Cortizonul ataca imunitatea corpului nostru si il lasa astfel mai vulnerabil in fata bacteriilor si infectiilor.

Prin exercitiile fizice regulate celule albe si anticorpii circula mai rapid prin sange, fiind astfel mai pregatite sa lupte impotriva infectiilor si virusilor. Astfel se previne riscul de imbolnavire din faza incipient.

Exercitiile de fitness cresc activitatea cardiovasculara si ridica temperatura din corp. Desi bacteriile se dezvolta mai repede in medii calde, o caldura mare ii va ucide. Acesta este si motivul pentru care corpul nostru isi creste automat temperatura corpului, prin febra, atunci cand suntem bolnavi.

Toate aceste motive conduc la scaderea probabilitatii de a te imbolnavi in perioadele cu temperaturi scazute. De aceea cercetarile cele mai recente au aratat ca persoanele cu stil de viata activ au o probabilitate mult mai mica de a se imbolnavi si de a raci decat persoanele sedentare.

Pentru a intelege mai clar importanta antrenamentelor de fitness, studiile efecutate de cercetatorii din universitatea Carolina de Nord au demonstrat un procent de 43% mai mic de imbolnavire al persoanelor care practicau cu regularitate cel putin 3 antrenamente de fitness pe saptamana decat cele care nu aveau antrenamentele de fitness incluse in rutina saptamanala.

O persoana la varsta de 50 de ani care practica cu regularitate fitness are un sistem imunitar capabil sa lupte ca la varsta de 25 de ani.

Studiile nu s-au rezumat doar la bolile frecvente, cum sunt racelile sezoniere ci si la alte tipuri de boli cum sunt cancerul de san sau de colon. Tot sistemul imunitar tanar este cel care lupta cu malignitatile de origine vitala si pentru aceste boli.

Iti recomandam sa ai cel putin 90 de minute de activitate pe zi si sa practici de cel putin 3 ori pe saptamana antrenamente de fitness. Activitatile fizice de cardio, HIIT, total training, etc cresc imunitatea la boli, iti cresc productia de energie si riscul de a suferi de depresie este diminuat considerabil.

Chiar daca nu avem la indemana licori miraculoase pentru a ne apara de boli si pandemii, putem controla sanatatea noastra prin alimentatie sanatoasa si prin rutina de antrenamente de fitness. Aceasta este cea mai sigura si la indemana metoda ne crea un sistem imunitar puternic, de a ne simti tanari si sanatosi.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.