beneficii apa alcalina
STIL DE VIATA 16 martie 2020

V-aţi întrebat vreodată cât de importantă este apa pe care o bem în fiecare zi, pentru sănătatea corpului nostru?

Cu toţii ştim acele sfaturi ale medicilor şi ale nutriţioniştilor prin care ne spun să bem cel puţin doi litrii de apă pe zi, îndeosebi în perioadele călduroase. Dar sfaturile lor se opresc atunci când vine vorba despre ce anume apă este mai indicată, ce firme ne recomandă sau ce atribute trebuie să aibă apa pentru a fi bună pentru noi.

Apa este răspunzătoare pentru fiecare reacţie şi proces metabolic din corpul nostru, având multiple roluri în organism, printre care amintim, rolul de transport al substanţelor nutritive, eliminarea substanţelor toxice din organism, menţinerea temperaturii corporale, buna funcţionare a organelor şi sistemelor din corp, etc.

Fiind 70% numai apă, este important să ştim că organismul nostru nu are rezerve de apă, pentru perioadele în care nu bem apă, astfel că deficitul de apă poate apărea rapid şi conduce într-un mod inevitabil către starea de boală. Deshidratarea produce acumulare de toxine, conduce către dureri musculare şi articulare şi apare suprasolicitarea renală.

Acum că v-am convins cât de important este să bem apă, să discutăm şi ce tipuri de apă ar trebui să alegem din supermarketuri.

Selecţia apei nu trebuie realizată după marca unui produs şi reclama pe care acesta şi-a făcut-o ci după anumite criterii care indică calitatea şi puritatea apei. Având în vedere că nici un aliment nu este ingerat zilnic într-o cantitate aşa mare, precum apa, apare ca vital, acordarea unei atenţii deosebite în alegerea acesteia.

Chiar dacă producătorii nu sunt obligaţi să declare compoziţia chimică a apei, trebuie să avem în vedere următoarele criterii:

  • nivelul de sodiu să fie mai mic de 20 de mg/l;
  • nivelul de nitranţi să fie mai mic de 4 mg/l;
  • conţinutul de reziduu fix, la 180 de grade Celsius, să fie mai mic de 500 mg/l;
  • nivelul de calciu scăzut, mai mic de 100 mg/l;
  • ph-ul apei să fie de minim 7, apa cu ph-ul sub 7, fiind considerată acidă.

            Apa alcalină se încadrează în categoria apelor cu un ph mai mare de 7, şi conţine o cantitate

mai mare de calciu, siliciu, magneziu.

            Principalele funcţii ale apei alcaline, sunt faptul că elimină reziduurile, ajută la buna funcţionare a procesului digestiv, neutralizează, asigură un nivel optim de fluide în corp şi de hidratare.

            Apa alcalină este recomandată a fi consumată în condiţiile de efort fizic intens, deoarece alcalinizarea sa înlătură oboseala, şi ca bază de suplimente alimentare.

            Pentru a alege corect o apă alcalină, fără a fi păcăliţi, trebuie să verificăm ph-ul acesteia, care trebuie să fie minim 7 şi să verificăm şi mineralele pe care le conţine.

            Există studii care recomanda apa alcalină în curele de slăbire datorită efectelor sale de neutralizare, însemnând că ajută la topirea grăsimii şi facilitează eliminarea acesteia.

            Noi recomandăm alternarea consumării apei alcaline, cu o apă de calitate din comerţ, pentru a asigura necesarul de hidratare şi de minerale din corp.

            Nu există în prezent contraindicaţii privind apa alcalină, însă trebuie să ştim că fiind o apă plină de  minerale, este de evitat acumularea mineralelor în exces în organism.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.