Hidratarea vă ajută să vă mențineți în formă și vă ajută să pierdeți în greutate prin prevenirea exceselor alimentare. În timp ce aproximativ 80% din necesarul de hidratare provine din lichide precum apa și ceaiul, restul de 20% provine din alimentele bogate în apă, precum fructele (pepenele roșu, zmeura și căpșunile) și legumele (castraveții, frunzele verzi etc.), care oferă o mulțime de nutrienți pentru foarte puține calorii. De la salate pe bază de fructe la smoothie-uri răcoritoare, aceste rețete hidratante sunt atât răcoritoare, cât și nutritive – toate pentru mai puțin de 275 de calorii pe porție.
SALATĂ DE PEPENE GALBEN CU FETA ȘI MENTĂ
Ingrediente
1 livră (453 g) de pepene verde decojit, fără semințe
1/2 linguriță de sare
1/4 de ceapă roșie mică (27g), tăiată foarte subțire
3 linguri (44 ml) de suc proaspăt de lămâie
1 lingură de coajă de lămâie, mărunțită fin
2 lingurițe de miere
2 linguri de ulei de măsline
Piper negru, după gust
3 căni (2 uncii/57 g) rucola sau spanac mic
1/3 cană (38 g) de brânză feta sfărâmată
4 linguri (5 g) de frunze de mentă proaspătă sfâșiată
Mod de preparare
Tăiați pepenele galben în cuburi de 2,5 cm. Se presară cu sare și se așază într-un strat uniform într-o pungă mare de plastic cu fermoar. Presărați cât mai mult aer posibil și așezați pepenele plat în congelator. Așezați câteva elemente deasupra pentru a cântări fructul (cum ar fi pungi de legume congelate). Congelează timp de 2 ore.
Între timp, înmuiați ceapa roșie tăiată felii într-un bol mare cu apă rece. Într-un bol separat, bateți împreună sucul de lămâie, coaja și mierea. Încorporați încet uleiul și asezonați cu piper.
Scoateți pepenele galben din pungă și transferați-l într-un bol mare de servire. Scurgeți ceapa roșie, uscați-o și adăugați-o în castron. Adăugați rucola și dressingul; amestecați pentru a le acoperi. Presărați brânza și menta deasupra salatei și serviți imediat.
Se servește: 4 | Porție: 2 căni
Nutriție (per porție): 1 lingură de salată: Calorii: 132; Total grăsimi: 10g; Grăsimi saturate: 3g; Grăsimi mononesaturate: 6g; Colesterol: 11mg; Sodiu: 410mg; Carbohidrați: 15g; Fibre dietetice: 2g; Zahăr: 14g; Proteine: 3g
LAPTE DE OVAZ CU CAPSUNI, KIWI, LAMAIE ȘI MENTĂ
Ingrediente
1 cană (88 g) de fulgi de ovăz
1 cană (240 ml) de lapte degresat
1 cană (240ml) iaurt simplu 0% (0%)
2 căni (288g) de căpșuni, împărțite
2 lingurițe de coajă de lămâie
1 lingură de sirop de arțar
2 kiwi medii, decojite și tăiate în bucăți
2 linguri de mentă verde proaspătă, tăiată felii subțiri
Mod de preparare
Într-un recipient de depozitare de 3-4 pahare (480-720 ml), combinați ovăzul, laptele degresat și iaurtul și amestecați pentru a se omogeniza. Tăiați foarte mărunt jumătate din căpșuni și adăugați-le în amestecul de ovăz cu tot cu sucul pe care îl eliberează. Adăugați coaja de lămâie și siropul de arțar. Se amestecă bine. Se acoperă și se dă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau până peste noapte.
Tăiați restul de căpșuni și puneți-le într-un bol mic. Adăugați kiwi și menta și amestecați-le.
Serviți 3/4 cană (66 g) din amestecul de ovăz acoperit cu aproximativ 6 linguri de fructe.
Se servește: 4 | Porție: 3/4 cană de ovăz, plus 6 linguri de topping
Nutriție (per porție): 1 kg de ovăz: Calorii: 186; Total grăsimi: 2g; Grăsimi saturate: 0g; Grăsimi mononesaturate: 1g; Colesterol: 3mg; Sodiu: 75mg; Carbohidrați: 35g; Fibre dietetice: 5g; Zahăr: 18g; Proteine: 8g
Pina Colada cu coji de ciocolată și nucă de cocos
Ingrediente
1 (13,5 uncii sau 400 ml) cutie de lapte de cocos
1 ceașcă (170 g) de bucăți de ananas proaspăt, copt, în bucăți
1 linguriță de extract de vanilie
1/2 cană (85 g) de ciocolată neagră, tăiată în bucăți
1 1/2 linguriță de ulei de nucă de cocos
1/4 cană (15 g) fulgi de nucă de cocos neîndulcită, ușor prăjită
Mod de preparare
Într-un blender, combinați laptele de nucă de cocos, ananasul și vanilia și procesați până la omogenizare. Se toarnă în 6 forme de înghețată și se congelează până se întărește, 8 ore.
Într-un bol mic, rezistent la microunde, combinați ciocolata și uleiul de nucă de cocos. Încălziți la cuptorul cu microunde la foc mare în intervale de 30 de secunde, amestecând între fiecare interval, până când ciocolata s-a topit, aproximativ 2 minute în total. Așezați fulgii de nucă de cocos într-un bol.
Tapetați o farfurie cu hârtie pergament și puneți-o deoparte. Desfaceți o acadea, turnați amestecul de ciocolată peste 1/4 din partea de sus a acadelei și presărați imediat ciocolata cu 1 lingură de nucă de cocos. Așezați acadeaua pe farfuria pregătită și congelați. Repetați cu celelalte acadele, ciocolata și nuca de cocos. Serviți imediat sau înfășurați în plastic și păstrați în congelator până la 1 lună.
Se servește: 6 | Porție: 1 acadea
Nutriție (per porție): Calorii: 93; Total grăsimi: 4g; Grăsimi saturate: 3g; Grăsimi mononesaturate: 0g; Colesterol: 0mg; Sodiu: 6mg; Carbohidrați: 9g; Fibre dietetice: 1g; Zahăr: 4g; Proteine: 3g
Add Comment